HOME
Home
Mijn weg

Mijn naam is Elze Aartman en ik ben de coach van EA-coaching. Aan de Leidse Hogeschool volgde ik de bachelor-opleiding voor Sociaal Juridische Dienstverlening. De baan bij de PUR die hierop volgde sloot mooi bij deze studie aan. De PUR is de Pensioen- en Uitkeringsraad  “voor hen die door de Tweede Wereldoorlog zijn getroffen”. Na zeven jaar werd ik daar unithoofd van een afdeling die aanvragen van uitkeringen beoordeelt en de betaling daarvan verzorgt. Twee jaar heb ik daar leiding gegeven .

Door gesprekken met een loopbaancoach ontdekte ik dat mijn passie ligt bij het begeleiden van mensen. Wat beweegt mensen, wat maakt dat mensen de dingen doen die ze doen en wat heeft iemand te doen om weer een stap verder te komen. Ik wil mensen helpen om dit te ontdekken en weer in beweging te komen, zodat ze zichzelf weer verder kunnen ontwikkelen. Om van mijn passie mijn beroep te kunnen maken heb ik de beroepsopleiding tot coach aan de Alba-academie, een post-hbo opleiding, gevolgd. Bij de Alba-academie heb ik tevens de specialisatietraining ‘Loopbaancoaching’ gevolgd.

Tijdens mijn coachopleiding ben ik geraakt door het effect van systemisch werken en het werken met familieopstellingen. Bij het NTI-NLP heb ik de opleiding voor het begeleiden van familieopstellingen gevolgd. Ook heb ik daar de training ‘Oplossingsgericht Werken’, gebaseerd op het werk van Insoo Kim Berg en Steve de Shazer, gevolgd. Deze methodiek gebruik ik veel in mijn coachtrajecten. Gericht op de oplossing i.p.v. het probleem. Werken vanuit wat er wel is i.p.v. wat er niet is, waardoor je meer bewust wordt van je eigen kracht. Het systemisch werk en het oplossingsgericht werk zijn voor mij een zeer waardevolle aanvulling in het coachen.

Kernwoorden die bij mij passen zijn oplossingsgericht, praktisch, sensitief, integer, humor en open. De cliënt staat bij mij centraal en ik loop een stukje met je mee op het pad wat jij te gaan hebt.