HOME
Home
Loopbaancoaching
Iedereen heeft wel eens een periode in zijn/haar leven waarop we ons afvragen is dit het nou? Zit ik nog wel op de juiste plek? Dit kan veroorzaakt worden door allerlei veranderingen om ons heen. In ons privé leven of binnen de organisatie waar je werkt. Op zo’n moment is het mooi om te onderzoeken of je nog op het juiste pad zit, of om te kijken of je de juiste keuze maakt qua baan. Ook als je wel op de juiste plek zit voor je gevoel, kan het prettig zijn om er toch eens naar te kijken. Er kunnen dus allerlei omstandigheden zijn waardoor je er voor kunt kiezen om je te heroriënteren op je loopbaan. Loopbaancoaching zal je helpen om bewuste keuzes in je loopbaan te maken.

Samen zoeken we naar antwoorden op vragen als: wat vind ik nou echt belangrijk in een baan, waar ligt nu werkelijk mijn passie, wat zijn mijn kwaliteiten, wat voor soort baan past het beste bij mij? We zoeken naar antwoorden aan de hand van gesprekken, opdrachten, reflectie en soms ook met behulp van creatieve technieken. Wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik en wat doe ik? Daar draait het in de kern om.

Resultaat
Loopbaancoaching ondersteunt je om zelf een bewuste keuze te maken voor de vervolgstap in je loopbaan. Door bewust te worden van bijv. de inmiddels genomen carrièrestappen, je belangrijkste drijfveren, persoonlijke missie, kwaliteiten, valkuilen en je passie, kun je uiteindelijk de juiste keuze maken voor jouw loopbaan. Werken vanuit je hart, in plaats van hard werken.

De verschillende mogelijkheden:

Loopbaanoriëntatietraject
Een Loopbaanoriëntatietraject is aan te raden als je nog niet helder hebt welke kant je op wilt. Dit uitgebreide traject biedt je dan de mogelijkheid om voldoende antwoord te krijgen op de vragen : wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik en wat doe ik? Zodat je een bewuste keuze kunt maken voor de toekomst. Het traject ziet er globaal als volgt uit: 


Het traject bestaat uit 8 gesprekken van ca. 1,5 uur en duurt 2 tot 4 maanden.

Verkort Loopbaantraject
Heb je al een idee wat je ongeveer wilt, maar je wilt dit nog even heel scherp krijgen. En daarbij heb je misschien nog ondersteuning nodig in het zetten van de juiste stappen om uiteindelijk op de voor jouw ideale werkplek terecht te komen. In ongeveer 4 tot 5 gesprekken kunnen we deze stappen maken. De invulling van het traject is afhankelijk van datgene wat je nog wilt onderzoeken en duurt 1 tot 3 maanden.

Praktisch
Tijdens de kennismaking bespreken we wat jij nodig hebt en hoe we het traject gaan invullen. De trajectprijs is inclusief de gesprekken, voorbereidingstijd, materialen en eventuele contactmomenten tussen de gesprekken door. Informeer eens bij je werkgever of er mogelijkheden zijn om een traject bij EA-coaching te volgen. Steeds vaker worden mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling opgenomen in CAO's.